Kwark smoothie recepten maken

Ben jij op zoek naar lekkere smoothie recepten waarmee je aan je eiwitten op een dag kunt komen? Voeg dan een kwark smoothie toe aan je dieet! Magere kwark bevat namelijk maar rond de 50 calorieën en rond de 9 gram eiwitten. In verhouding is dit dus super veel! Ideaal dus om dit als basis voor je lekkere smoothie te hebben. Daarbij maakt het je smoothie ook een stuk dikker en smeuïger, zeker als je daar ook nog diepvriesfruit aan toevoegt. Smoothies wil je namelijk een beetje dikkere substantie geven, anders wordt het meer een fruitsapje. Wel moet je oppassen dat je kwark smoothie niet te dik wordt. Als je namelijk alleen maar ingrediënten gebruikt waarmee je smoothies dik maakt, dan is het straks niet meer goed te drinken. Enigszins moet het nog vloeibaar zijn. Wanneer je een kwark shake maakt, moet je er over het algemeen dus nog een waterige vloeistof aan toevoegen. Dit kan simpelweg water zijn. Maar ook kokoswater, melk of een fruitsapje.

Inhoudsopgave

Kwark Smoothie

Smoothie met kwark en citroen

Om je dag goed te beginnen kun je een kwark smoothie met citroen als basisingrediënten maken. Citroen zorgt er namelijk voor dat je spijsvertering op gang komt. Het hydrateert je darmwand en zorgt ervoor dat de productie van gal op gang komt. Daarbij is het ook nog eens heel erg rijk aan vitamine C. Lekkere smoothie recepten in de ochtend wil je dus zeker met citroen maken!

Ingrediënten kwark smoothie met citroen

  • 150 gram magere kwark
  • halve citroen
  • 1 theelepel honing
  • 1 hele sinaasappel
  • 50 milliliter melk

Zorg dat je de sinaasappel schilt. Van de halve citroen moet je ook de schil afhalen om alleen het vruchtvlees over te houden. Als je het lekker vindt kun je de licht schil raspen om dit ook door de kwark shake te doen. Gooi alles bij elkaar in de blender en mix tot het één geheel is!

Smoothie met kwark en ananas

Ananas is van zichzelf erg zoet en waterig. Om er dus voor te zorgen dat je kwark smoothie zonder toevoeging van vloeistoffen vloeibaarder wordt, kun je er sappige vruchten als deze aan toevoegen. Is je smoothie dan toch iets te dik? Dan kun je hem aftoppen met wat extra water of andere vloeistoffen die je eraan toe zou willen voegen. Voor dit recept doen we er toch een klein beetje vloeistof extra bij, omdat we er ook een banaan in doen die bijdraagt aan een dikkere textuur.

Ingrediënten kwark smoothie met ananas

  • 150 gram magere kwark
  • 100 gram ananas
  • handje bosbessen
  • halve banaan
  • 50 milliliter melk

Als je een lekkere koude smoothie wilt, kun je ook bevroren bosbessen gebruiken in je kwark smoothie. Wil je besparen in calorieën met jouw lekkere smoothie recepten? Dan gebruik je water in plaats van melk. Doe alles bij elkaar en kijk of de tekstuur klopt na het mixen. Afhankelijk van hoeveel banaan je erin hebt gedaan, is het soms nodig om een klein beetje extra melk of water toe te voegen.

Het belang van zuiver water in je smoothies
Het belang van zuiver water in je smoothies
Wat maakt zuiver water zo cruciaal? Het gebruik van zuiver water in je…
Smoothies maken tijdens een evenement: wat heb je nodig?
Smoothies maken tijdens een evenement: wat heb je nodig?
De basisbenodigdheden Blenders: Om smoothies te maken, zijn krachtige blenders onmisbaar. Zorg voor…
Lunchen bij Kasteel Aldenghoor
Lunchen bij Kasteel Aldenghoor
Haelen herbergt een pareltje waar geschiedenis en gastronomie elkaar ontmoeten: Kasteel Aldenghoor. Als je…