Mango smoothie recepten

Wil jij echte lekkere smoothie recepten waar mango de basis van is? Kijk dan direct naar het onderstaande recept! Naast dat de recepten super lekker zijn, zijn ze ook nog eens heel erg gezond. Dit is dan ook een heel zomerse smoothie. Mango is natuurlijk een echte tropische en exotische fruitsoort. Als je hieraan denkt, dan denk je ook meteen aan de zomer en de zon. Voordat we dieper ingaan op de gezondheidsvoordelen van mango’s eerst meer over de recepten!

Inhoudsopgave

Mango smoothie

Mango smoothie met banaan

  • 100 gram mango
  • 1 grote banaan
  • 100 milliliter verse sinaasappelsap
  • halve eetlepel pindakaas

Mango smoothie met ananas

  • 100 gram mango
  • 100 gram ananas
  • 100 gram kwark
  • snufje kaneel
  • eventueel aanvullen met water

Met deze lekkere smoothie recepten kun jij je dag perfect beginnen. Past het niet helemaal in je dieet, omdat je bijvoorbeeld wil afvallen of detoxen? Dan kun je de recepten hier en daar wat aanpassen om de calorieën te minderen. Laat de pindakaas bijvoorbeeld achterwege. Vervang de volle kwark die je zou gebruiken voor magere kwark. Op deze manieren maak je jouw mango smoothie een stuk lager in calorieën en past het beter in je dieet. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de smaak net minder goed is dan wanneer je bijvoorbeeld wel pindakaas toe zou voegen.

Voordelen van mango in je smoothie

Mango is erg gezond en op verschillende manieren heel goed voor je lichaam. Zo heeft mango een versterkend effect op je immuunsysteem door de vitaminen die erin zitten. Mango bevat namelijk veel vitamine A, B6 en C. Voor een sterk immuunsysteem zijn de vitaminen A en C heel belangrijk. B6 is dan bijvoorbeeld weer goed voor de functie van de hersenen.

Maar ook voor andere processen in het lichaam zijn deze vitamines van belang. Zo helpt vitamine A samen met de antioxidant zeaxanthine voor een beter zicht. Het onderhoudt als het ware je ogen. Als je namelijk een tekort hebt aan vitamine A, dan worden je ogen droog. Er kan dan zelfs nachtblindheid ontstaan.

Ook helpt mango tegen acne door de hoeveelheid vitamine C, maar ook A en E die in deze vrucht zitten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen met acne precies aan deze drie vitaminen een tekort hadden. Mango is dus perfect voor het tegengaan van acne, gezien alle drie deze vitaminen er, deels ook in grotere hoeveelheden, in voorkomen. Daarbij draagt vitamine C alleen al bij aan een gezonde huid. Het gaat zelfs het verouderingsproces ervan tegen. Met vitamine C wordt in je lichaam namelijk collageen aangemaakt. Dit is precies de stof die voor een stevige huid zorgt.

Naast de vitaminen die mango zo gezond maken zijn er nog andere voordelen en stoffen die deze vrucht bevat wat de lekkere smoothie recepten hiermee zo gezond maakt. Zo is mango goed voor je spijsvertering. Het bevat namelijk de stof pectine die ondersteunend is voor je darmflora. Daarbij bevat mango kalium en magnesium, wat onder andere weer goed is voor het op peil houden van de bloeddruk.

Verder bevat mango nog verschillende stoffen die je lichaam helpen om gezonde cellen aan te maken. Bètacaroteen is daar bijvoorbeeld één van, die ervoor zorgt dat vitamine A in je lichaam aangemaakt wordt, dat astma tegengegaan wordt én beschermt zelfs je ogen tegen UV-licht! Daarbij zijn er nog meer andere stoffen als quercetine, fisetine, polyfenolen en methyl gallate die zorgen voor de aanmaak van gezonde cellen. Al met al is mango dus écht heel gezond en wil je dit zeker meerdere keren per week in je voedingsschema verwerken.

Het belang van zuiver water in je smoothies
Het belang van zuiver water in je smoothies
Wat maakt zuiver water zo cruciaal? Het gebruik van zuiver water in je…
Smoothies maken tijdens een evenement: wat heb je nodig?
Smoothies maken tijdens een evenement: wat heb je nodig?
De basisbenodigdheden Blenders: Om smoothies te maken, zijn krachtige blenders onmisbaar. Zorg voor…
Lunchen bij Kasteel Aldenghoor
Lunchen bij Kasteel Aldenghoor
Haelen herbergt een pareltje waar geschiedenis en gastronomie elkaar ontmoeten: Kasteel Aldenghoor. Als je…