Smoothies maken diepvriesfruit

Diepvriesfruit smoothies maken is een geweldige optie. Zo maak je jouw lekkere smoothie recepten namelijk nog gezonder en lekkerder. Het is met bevroren fruit zelfs nog makkelijker en sneller om gezonde smoothies in elkaar te zetten. Je hoeft namelijk niks te snijden en alleen al je ingrediënten bij elkaar te doen in de blender, of in een grote smoothiebeker als je jouw smoothie maakt met een staafmixer. Diepvriesfruit is handig, voedzaam en je kan er goed mee variëren, omdat het in verschillende smaken in de supermarkt te vinden is. We hebben de 4 beste diepvriesfruit smoothie recepten voor jou samengesteld! Bevroren fruit heeft zelf diverse extra voordelen!

Inhoudsopgave

Smoothie Maken Diepvriesfruit

Waarom diepvriesfruit smoothies maken?

Je gebruikt waarschijnlijk wel vaker diepvriesfruit om smoothies mee te maken. Maar wist je dat bevroren fruit verschillende voordelen biedt in tegenstelling tot vers fruit. Het is zelfs verser dan het zogenaamde verse fruit! Dit is waarom:

 1. Diepvriesfruit behoudt de voedingsstoffen: Bevroren fruit wordt direct na de oogst ingevroren, waardoor het al zijn voedingswaarden behoudt. De vitamines, mineralen en antioxidanten blijven voor het grootste deel intact, wat betekent dat je nog steeds profiteert van de gezondheidsvoordelen van het fruit in tegenstelling tot ‘vers’ fruit, want zo vers is het fruit dus eigenlijk niet helemaal. Wanneer het in de supermarkt ligt is het al even geoogst en heeft het de tijd om al te bederven en in sommige gevallen zelfs te gaan fermenteren.
 2. Betere textuur en consistentie: Bevroren fruit voegt een lekkere textuur en een goede dikte toe aan je smoothies. Het zorgt er namelijk voor dat de consistentie romig wordt zonder dat je er extra ijsblokjes aan toe hoeft te voegen, want dit zijn als het ware al ijsblokjes. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het fruit dat te rijp is geworden en te zacht is geworden, omdat bevroren fruit altijd zijn textuur behoudt totdat het ontdooit.
 3. Langere houdbaarheid: Een ander voordeel van bevroren fruit is de langere houdbaarheid in vergelijking met vers fruit. Je kunt bevroren fruit veel langer bewaren zonder dat het bederft, waardoor je minder verspilling hebt en kosten bespaart. Dit maakt het gebruik van diepvriesfruit in je lekkere smoothie recepten in verschillende opzichten een verstandige keuze!
 4. Vervangt ijs: Zoals we in het tweede punt al benoemd hebben kan bevroren fruit ook dienen als een alternatief voor ijs in je smoothies. Het zorgt ervoor dat je drankje gekoeld wordt zonder dat je eventueel extra suiker of ongezonde ingrediënten hoeft toe te voegen. Dit maakt bevroren fruit een geweldige optie voor mensen die willen genieten van een lekker en gezond drankje.
 5. Gemak en beschikbaarheid: Bevroren fruit is het hele jaar door verkrijgbaar, ongeacht het seizoen. Dit betekent dat je altijd aan alle verschillende fruitsoorten kunt komen in de supermarkt, ongeacht of ze op dat moment in het seizoen zijn. Het is daarbij handig om een voorraad bevroren fruit in je vriezer te hebben, zodat je iedere keer dat je een verse smoothie wilt maken, kunt variëren en het fruit kiezen waar je op dat moment zin in hebt.

Moet je diepvriesfruit laten ontdooien voordat je het in je smoothie verwerkt?

Of je het bevroren fruit moet laten ontdooien voordat je het in je het gaat gebruiken in je smoothie is geheel afhankelijk. Je moet simpelweg de afweging maken of je wilt profiteren van de voordelen dat het nog bevroren is, dat je alleen van de gezondheidsvoordelen wilt profiteren en welke textuur je wilt dat je smoothie is. Laten we kijken naar wat voor functie diepvriesfruit zowel bevroren als ontdooid in je smoothie heeft.

Diepvriesfruit bevroren in je smoothie gebruiken

Het gebruik van bevroren fruit direct uit de vriezer in je lekkere smoothie recepten heeft enkele voordelen. Allereerst is het handig en tijdbesparend. Je hoeft het fruit niet te laten ontdooien, wat betekent dat je snel een smoothie klaar kunt maken. Bovendien helpt bevroren fruit de smoothie meteen te koelen en geeft het je drankje een dikkere substantie, waardoor je een verfrissend drankje krijgt zonder extra ijsblokjes toe te voegen.

Ontdooid diepvriesfruit in je smoothie verwerken

Aan de andere kant heeft het ontdooien van bevroren fruit ook zijn voordelen. Ten eerste maakt het het mengen en blenden van de smoothie gemakkelijker. Bevroren fruit kan soms klontjes veroorzaken of de blender overbelasten, waardoor het moeilijk wordt om een gladde textuur te krijgen. Door het fruit vooraf te laten ontdooien, wordt het zachter en kan het makkelijker worden gemengd. Wel is dit geheel afhankelijk van de smoothie blender die je gebruikt. Heb je bij het aanschaffen van de blender goed gelet op de sterkte ervan en heb je meteen een goede blender uitgekozen met een hoog vermogen? Dan zal het gebruik van diepvriesfruit in je smoothies geen probleem zijn en zal je nog steeds een perfecte substantie krijgen. Wil je graag weten welke blender je het beste kunt kiezen om je smoothie recepten mee te maken? Bekijk onze pagina met de top 5 beste smoothie blenders dan om de juiste keuze te maken.

Daarnaast kan het ontdooien van fruit de smaak en textuur van de smoothie beïnvloeden. Het fruit wordt vaak een stuk sappiger nadat het ontdooid is, wat ervoor zorgt dat je een smaakvollere smoothie krijgt met een minder dikke substantie. Daarbij zorg je er zo voordat de smoothie op een andere manier romiger wordt.

Hoe maak je een smoothie met diepvriesfruit? De 4 beste recepten!

Of je nu een smoothie met diepvriesfruit maakt waarbij het fruit ontdooid is of nog bevroren is, uiteindelijk wil natuurlijk enkele recepten weten om als basis te hebben waarmee je jouw eigen overheerlijke recepten kunt maken. Bevroren fruit bevat uiteindelijk vaak meer voedingsstoffen dan het fruit wat open in de supermarkt ligt, omdat het zijn voedingsstoffen heeft behouden. Wil je hier dus van profiteren op de lekkerste manier? Gebruik de volgende lekkere smoothie recepten dan en experimenteer!

Romige bosvruchten-yoghurt smoothie

 • 1 kopje bevroren bosvruchten (aardbeien, frambozen, bosbessen)
 • 1 banaan
 • 1 kopje Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel honing (optioneel)
 • 1/2 kopje amandelmelk (of een andere melk naar keuze)

Doe alle ingrediënten in de blender en mix het tot een romige smoothie. Voeg meer amandelmelk toe als je de smoothie dunner wilt maken. Als je de smoothie wat zoeter wilt, kun je een eetlepel honing toevoegen. Schenk de smoothie in een glas en geniet van de romige textuur en de frisse smaak van de bosvruchten.

Tropische diepvriesfruit smoothie

 • 1 kopje bevroren mango
 • 1/2 kopje bevroren ananas
 • 1 sinaasappel, geschild en in stukjes
 • 1 kopje kokoswater
 • Een handvol spinazie (optioneel)

Combineer alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige smoothie. De combinatie van zoete mango en ananas met het frisse van sinaasappel en kokoswater zorgt voor een heerlijk tropisch drankje. Voeg voor extra voedingsstoffen een handvol spinazie toe.

Romige bananen-chocolade smoothie

 • 1 bevroren banaan
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • 1 eetlepel pindakaas
 • 1 kopje melk (zuivel of plantaardig)
 • Een snufje kaneel

Blend alle ingrediënten tot een romige smoothie. Deze combinatie van zoete banaan, rijke chocolade en romige pindakaas zorgt voor een heerlijke smoothie. Strooi wat kaneel over de smoothie voor een extra vleugje smaak.

Groene diepvriesfruit smoothie

 • 1 kopje bevroren gemengde bessen
 • Een handvol bevroren spinazie
 • 1 banaan
 • 1 kopje kokoswater
 • Een scheutje citroensap

Mix alle ingrediënten in de blender tot een groene smoothie vol vitamines en mineralen. Deze smoothie is perfect om je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen te krijgen en je energie een boost te geven.

Experimenteer met verschillende combinaties van bevroren fruit, vloeistoffen en smaakmakers om je eigen favoriete smoothie recepten te creëren. Vergeet niet om te spelen met de verhoudingen en ingrediënten om je eigen smaak te creëren. Geniet van je eigen lekkere smoothie recepten boordevol voedingsstoffen met het bevroren fruit!

Het belang van zuiver water in je smoothies
Het belang van zuiver water in je smoothies
Wat maakt zuiver water zo cruciaal? Het gebruik van zuiver water in je…
Smoothies maken tijdens een evenement: wat heb je nodig?
Smoothies maken tijdens een evenement: wat heb je nodig?
De basisbenodigdheden Blenders: Om smoothies te maken, zijn krachtige blenders onmisbaar. Zorg voor…
Lunchen bij Kasteel Aldenghoor
Lunchen bij Kasteel Aldenghoor
Haelen herbergt een pareltje waar geschiedenis en gastronomie elkaar ontmoeten: Kasteel Aldenghoor. Als je…