Hoe maak je een lekkere bananen smoothie?

Banaan is vaak de basis voor echt lekkere smoothie recepten. Niet alleen door de smaak, maar ook door de structuur die het heeft. Hierdoor hoef je helemaal geen andere soort verdikkingsmiddelen voor je smoothie te gebruiken, zoals kwark of yoghurt. Het is natuurlijk helemaal niet heel erg om dit wel toe te voegen, maar wanneer je bijvoorbeeld wil afvallen is het wel handig zoveel mogelijk overbodige calorieën achterwege te laten. Met een bananen smoothie kun je de substantie eventueel weer wat verdunnen door water toe te voegen. Hier zitten namelijk helemaal geen calorieën in.

Misschien heb je al het één en ander gehoord over bananen. Het ene persoon zegt dat je erdoor aankomt en het slecht is en weer iemand anders vertelt je er alleen maar goede verhalen over. In ons artikel over de voor- en eventuele nadelen van bananen leggen we uitgebreid uit waarom dit fruit juist heel goed voor je is. Uiteindelijk geldt voor iedere vrucht namelijk dat je er niet te veel van moet eten omdat hier ook suikers in zitten. Maar suikers zijn helemaal geen ramp. Te veel hiervan zorgt alleen voor negatieve gevolgen.

Je dag beginnen met bananen als basis voor je lekkere smoothie recepten is dus helemaal geen slecht idee. Zeker als je er wat proteïne in doet en een bron van koolhydraten. Nu is het natuurlijk wel afhankelijk van je dieet welke smoothie je wil maken. Hier kun je zelf dus verder in variëren en ingrediënten vervangen. Hoe het smoothie recept in de basis gemaakt wordt is hij natuurlijk wel het lekkerste!

Inhoudsopgave

Bananen smoothie recept

Bananen smoothie met verse sinaasappelsap

Voor één van de lekkerste smoothie recepten met banaan heb je de volgende ingrediënten nodig:

Ingrediënten

  • 1 grote banaan
  • 150 ml verse sinaasappelsap
  • 3 gesneden aardbeien
  • snufje kaneel
  • 100 ml yoghurt
  • aanvullen met water voor gewenste substantie

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en mix het totdat je zeker bent dat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Zorg er bij de aardbeien uiteraard voor dat de groene blaadjes er vanaf zijn voordat je ze in de blender doet. Wanneer je lekkere smoothie recept goed gemixt is, check dan even of de substantie vloeibaar genoeg is. Is het toch nog iets te dik? Vul de smoothie dan geleidelijk aan met water. Zorg wel echt dat je dit geleidelijk doet, want als je teveel water in één keer toevoegt waardoor de smoothie te vloeibaar wordt, dan heb je hem eigenlijk al verpest.

Was jij toch op zoek naar wat gevarieerdere lekkere smoothie recepten waar meerdere voedingswaarden in zitten, dan kun je deze smoothie gemakkelijk aanpassen zonder dat de smaak te veel verpest wordt! Voeg bijvoorbeeld havermout toe in plaats van yoghurt of voeg het toe zonder de yoghurt te vervangen. Ook kun je ervoor kiezen om proteïne poeder aan je smoothie toe te voegen. Dit kan met een smaakje als banaan. Maar soms krijgt de smoothie daar een te chemische smaak door, afhankelijk van de soort poeder natuurlijk. Het beste kun je dan ook eiwitpoeder toevoegen zonder smaak. In dit geval moet je wel de yoghurt achterwege laten. Anders wordt je smoothie echt te dik. Water of andere vloeistoffen moet je er in dit geval dan ook zeker nog toevoegen aan je smoothie om het vloeibaar genoeg te krijgen!

Banaan met koffie in een smoothie mixen? We hebben de beste recepten voor je samengesteld!

Het belang van zuiver water in je smoothies
Het belang van zuiver water in je smoothies
Wat maakt zuiver water zo cruciaal? Het gebruik van zuiver water in je…
Smoothies maken tijdens een evenement: wat heb je nodig?
Smoothies maken tijdens een evenement: wat heb je nodig?
De basisbenodigdheden Blenders: Om smoothies te maken, zijn krachtige blenders onmisbaar. Zorg voor…
Lunchen bij Kasteel Aldenghoor
Lunchen bij Kasteel Aldenghoor
Haelen herbergt een pareltje waar geschiedenis en gastronomie elkaar ontmoeten: Kasteel Aldenghoor. Als je…