Lekkere smoothie recepten maken met een staafmixer

Als je een smoothie wilt maken denk je als eerst aan een blender om alle ingrediënten te mixen. Maar kun je het ook met een staafmixer doen? Je zou denken dat het geen probleem is, maar het lijkt wel een beetje onhandig. In principe is het concept van beide apparaten hetzelfde en werken ze ook hetzelfde. Maar kun je er dan ook echt je lekkere smoothie recepten mee maken?

Inhoudsopgave

Smoothie met staafmixer maken

Kun je een smoothie maken met een staafmixer?

Staafmixers en blenders werken dus in principe hetzelfde. Aan het uiteinde van een staafmixer zitten scherpe mesjes die op een hoge snelheid gaan draaien wanneer je deze aanzet. Hierdoor zal alles wat het raakt fijngemalen worden en worden alle ingrediënten gemixt.

Blenders werken hetzelfde, maar zien er anders uit en zijn misschien net even wat handiger. In plaats van dat je als het ware moet prakken in de mix, gaat het vanzelf wanneer je de blender aanzet. Onderaan de beker zitten namelijk de mesjes en hierop gooi je alle ingrediënten. Het enige wat je nog hoeft te doen is de blender aanzetten en alles zal in principe vanzelf mixen.

Zoals je ziet is het mogelijk om met beide apparaten een smoothie te maken, maar werkt een blender wat handiger dan de staafmixer. Ten eerste zit het in een afgedekte kan met een dichte deksel, waardoor en niet zo snel wat uitvliegt. Daarnaast werken de mesjes in een blender vanaf onder. Zwaartekracht doet dus het werk voor jou. Met een staafmixer zie je vaak dat het moeilijk wordt om een smoothie goed te mixen en meer moet prakken, omdat je de vloeistoffen en meer vaste stoffen niet goed bij elkaar hebt in je lekkere smoothie recepten. Hier hebben wij dan ook enkele tips voor samengesteld, waarmee jij het jezelf een stuk makkelijker maakt.

Tips voor het maken van een smoothie met een staafmixer

Eigenlijk komt het erop neer dat je een smoothie die je met een staafmixer maakt wat vloeibaarder wilt hebben. Alles wat je dus toevoegt aan je smoothie moet relatief vloeibaar zijn. Onze eerste tip is dan ook om extra vloeistof toe te voegen, zodat je het op die manier al vloeibaar maakt. Met extra vloeistof kun je jouw smoothie ten alle tijden vloeibaarder maken. Het hoeft niet eens ten nadelen te zijn van de smaak, want je kan er altijd een verse vruchtensap zoals sinaasappelsap aan toevoegen in plaats van water. Meer weten over welke vloeistoffen je het beste voor je smoothie kunt gebruiken? We vertellen je er graag meer over!

Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je rijp fruit gebruikt. Denk maar eens aan bijvoorbeeld het verschil tussen een peer die wel en niet rijp is. Rijpe peren zijn heel sappig en zoet. Peren die nog niet rijp zijn, zijn precies het tegenovergestelde. Win-win situatie dus wanneer je een rijpe vrucht gebruikt. Ze zijn namelijk én sappig, waardoor je makkelijker kan mixen met een staafmixer en je smoothie vloeibaarder is, én extra zoet, waardoor je lekkere smoothie recepten meer smaak krijgen!

Wat je verder nog kunt doen is je fruit in kleine stukjes snijden. Staafmixers hebben namelijk niet zo een groot oppervlak aan het uiteinde waar de mesjes zitten. Om te voorkomen dat je veel moet gaan prakken in je fruit of dit zelfs helemaal niet gemixt krijgt, kun je het fruit zo klein mogelijk snijden. Op die manier past het dus allemaal wel en zeker wanneer er dan nog genoeg vloeistof is, ben je vele malen sneller klaar met het mixen van je smoothie en wordt ook alles beter gemixt, in plaats van dat je nog stukken overhoudt in je eindresultaat.

Wil je weten wat de beste staafmixer of de beste blender is om jouw smoothie mee te maken? Voor beide hebben wij een top 5 gemaakt. Bekijk de pagina’s dus snel en kies hét keukenapparaat uit dat perfect past bij jouw behoeften!

Lunchen bij Kasteel Aldenghoor
Lunchen bij Kasteel Aldenghoor
Haelen herbergt een pareltje waar geschiedenis en gastronomie elkaar ontmoeten: Kasteel Aldenghoor. Als je…
Is een smoothie gezond als ontbijt?
Is een smoothie gezond als ontbijt?
Zorg dat je smoothie een goede verhouding ingrediënten heeft! Een smoothie kan inderdaad…
Welke smoothie is goed voor je darmen?
Welke smoothie is goed voor je darmen?
De darmen en gezondheid Het maagdarmkanaal is een van de belangrijkste systemen in…